Tuesday, February 22, 2011

matrix's gurl ~

Posted by aku bukan budak NERD | at 8:09 AM

Assalamualaikum.
alhamdulillah kita bertemu lg! yeah! agak lame la kot x post entri br kat blog nih. Agak busy sket minggu nih..huu~ Emm tetiba rse cm nak post entri pasal kenangan mase kat zaman matrik plak.heee~ Emm actually sebelum masuk IPG (Ins. Pendidikan Guru) ni ak smpat stdy kat matrik jap..Kolej Matrikulasi Perak (KMPk) ambilan sesi 2007/2008 utk program satu tahun (PST). Masuk kat situ bulan Mei..emm xikt plak tarikhnya dan sempat blajar 2 bulan je sebab dpt twran masuk IPG @ Maktab plak lps tu..


Banyak kenangan yg penah aku lalui sepanjang dua bulan aku balajr kat sne. Ala..2 bulan je pon...huhu tp 2 bulan tu la yg ajar aku macam2 tau..pengalaman n kenangan byk terpahat dlm tempoh dua bulan tuh. k 1stly nape aku pilih nak masuk KMPk? sbbnya kalo blh aku nak blajar jauh sket dr ngri aku..hoho padahal dekat je..dr tmpt tinggal aku ke KMPK tu ambik mase dlm 2jam lebih je nak smpai..hehe (aku bkn org perak yerr) Tempat g sgt menarik...dekat kelapa sawit..kawasan yg berbukit. nak usha??jom klik sini.


Kat situ aku blajar cara nak hidup berdikari..jauh daripada family, ma abah n kawan-kawan. Mula2 tu mmg janggal la..ye ar..tempat baru la katekan. Kat sne aku duk kat hostel blok P1 tingkat 4 no bilik xsilap 13..huhu duk sebilik ngan 3 org gadis yg comel2, Anisah (Nisa), Badariah (Bada) n Hayati (yati). Siyes dorg semua mmg best. Kejap je kitarang berkenalan dh leh masuk geng..haha 



pic kat atas tu aku amik sebelum aku kuar matrik..time tu ngah sibuk angkut barang n dorang lak ngah siap2 nak g kuliah n tutorial. huhu cian dorg terlambat g kelas sbb nak tlg angkut barang..korang mmg terbaikla.

k sambung balik..
Aktiviti harian aku kat sangat mmg padat. Kelas dr pagi sampai petang..tutorial n kuliah..seiyes padat tp best. Petang lak ade aktiviti ko-ku. Kat sne aku masuk kelab kebudayaan..Mula2 nak join kelab kembara tp ramai la plak. Dlm kelab kebudayaan tu aku join lak team kompang..haha saje je sbb tu je yg senang xtak aku nak masuk tarian kot...nge~ tp mmg best la. membe2 pun sporting n mcm2 aktiviti kitorang wat. Kiranya aku jrg miss la kalo ko-ku hehe. Selain tu aku join gak kelab pembimbing Rakan Sebaya (PRS) best, Nak masuk tu bukan main susah..ade saringan beb...huhu seb bek la lepas. tp xsempat nak join aktiviti yg dorg buat sbb aku da  kua dlu..En Nizam anda terbaik huuu~ selain join kelab aku ade la gak join aktiviti lain yg kolej anjurkan. Mmg best. dpt ramai kwn.


emm k la nak stop kat cni dlu..cerita akan bersambung lg..nak cite pasal dak2 klas tutorial plak nnt..
adios!
wassalam =)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
~ diriku warnaku hidupku - Designed by Mzzmiraa - Layout by My Blog Make Over - Author mizzmira :) ~