Wednesday, March 16, 2011

My name is amirah. I'm not terrorist

Posted by aku bukan budak NERD | at 6:53 AM 2

Assalamualaikum..
lame tenggelam skrg timbul balik..hoho
sekarang nih sy dalam mood cuti so agak kemalasan nak post entri walaupun dalam hati meronta-ronta....adehh...poyo je ayat..
ok kembali kepada topik. korang tau kan name sy amirah???haha sdp x name tu? (hmm poyo lg!!)
beberapa fakta tentang di sebalik nama tu :

  • amirah : maksudnya puteri, ketua wanita, permaisuri
  • name diberi oleh abahku...En. Wan Azmi
  • ada byk nama panggilan (nickname) 
  • nickname : amirah, irah, kak chik, amy, mirah, mira, meq.... (peghhh..byk betol..)
  • mase kecik2 dlu pernah x suke name sendiri..bajet nak name cam cute2 ar konon cth natasha idaura...haha
  • mula menyukai name sendiri bila dah besar..haha mengarot tol ak nih zaman kecik2 dlu.
saya bangga dengan nama sy. thanks abah sbb namakan sy dgn nama yang elok maknanya. =)

to be continued..............

Friday, March 11, 2011

my destiny =)

Posted by aku bukan budak NERD | at 12:56 AM 0


what if i never knew
what if i never found you
i never had
this feeling in my heart

how did this come to be
i dont know how you found me
but from the moment i saw you
deep inside my heart i knew

baby your my destiny
you and i were meant to be
with all my heart and soul
ill give my love to have and hold
and as far as i can see
you were always meant to be
my destiny

i wanted someone like you
someone that i could hold on to
and give my love until the end
of time

but forever was just a word (just a word)
something id only heard about
but now you're always there for me
when you say forever i believe

baby your my destiny
you and i were meant to be
with all my heart and soul
ill give my love to have and hold
and as far as i can see
you were always meant to be
my destiny

baby all we need
is just a little faith
cuz baby i believe
that love will find a way

baby your my destiny
you and i were meant to be
with all my heart and soul
ill give my love to have and hold
and as far as i can see
from now until eternity
you were always meant to be

my destinyyyy

Monday, March 7, 2011

R.I.N.D.U

Posted by aku bukan budak NERD | at 12:03 AM 0

Assalamualaikum
Entri ni ditulis sebaik shj sy balik dr g bank (byr bil2) dan g kedai td..Tgh syok bwk moto sempat lg layan perasaan nih..(ok jgn tiru adegan tersebut..mane bleh bawak moto sambil mengelamun!!!) Teringat balik moment2 yg best semasa di rumah..huhu

Rindu.


Yes sy sedang merindui................................
mama. abah adik-bradik n anak2 sdara sy! Hmm siyes rindu gler kat dorg. Xsabar rasanya nak balik umah n jumpa ngan dorong. Siyes sy x pnh bosan kalo duk kat rumah sbb bila sy balik rumah ade saje benda yg sy akan buat cam keje2 rutin (spt memasak, kemas rumah, jemur kain, lipat kain), tgk tv (layan chnnl KBS world..citer korea dooww), borak2 ngan parents n family, sengal2 or sewel-sewelan ngan adik n paling rindu nak cubit pp kembong adik bongsu sy tuh..warrggghh...huhuhu Tp sy bukan pembuli ok! heeee =D
Miss u guys so much! Tggu kak chik balik ek!




Sunday, March 6, 2011

.......

Posted by aku bukan budak NERD | at 6:36 AM 0

kalau aku sedih 
kalau aku sakit
kalau aku sunyi
kalau aku kecewa
ada sape peduli?

bukan menangih simpati
hanya persoalan dari diri
xperlu di iri
kerna diri ini sendiri

mungkin selesa begini
kerna hidup xdikongsi
xperlu rasa sangsi
kerna hanya yang ku cari dan ku nanti
kebahagiaan yang Hakiki


=)


problemo~

Posted by aku bukan budak NERD | at 6:12 AM 0

Assalamualaikum.entri ke-3 dipost pd hr ni. Rajinnye sy. hoho..
Ok entri pendek.:

Check twitter td. I've got new follower. nice..usha2..aiyoo..sorry to say she is a stalker..emm sy tahu kamu kawan ngan si polan ni tp xperlu la smpai nak intip sy. emm k think positif. Anyway, thanks 4 ur request k but i cant accept  la..maaf.. =)

sy ske tgk detective Conan. (ehem cam xde kaitan je) ok dah cukupla sy mengarut. K thanks sbb sudi bc. :)

adios!
wassalam..

TEMAN terulung~~~

Posted by aku bukan budak NERD | at 3:58 AM 0

Assalamualaikum
Tajuk entri ni pernah sy post suatu masa dahulu dalam blog  lakaran sahrawi. Inspirasi sy adalah drp lagu ni. Mengandungi seribu maksud yg tersirat. =) Apakah maksudnya?anda tafsirkan sendiri. Have a nice day. see ya!!

 TEMAN TERULUNG by ANUAR ZAIN

Bila bertaut senyuman
Mata berlirikan
Memancarkan keluhuran
Cerah kesederhanaan mu
Seindah kejujuranmu
Detik seia sejiwa
Terungkap setia
Tiada upaya sepi
Maka kudup penantianku
Hadirnya teman sejati
Melangkah kita menjejak mimpi
Bahgia berdiri dengan mu di sisi
Harapan kita meniti hari
Sentiasa seiring
Paling agung teman terulung
Tenunan emas sayap hidupku
Tak ingin ku undur bertamu
Bertakhta teguh
Ke akhir waktu

Saturday, March 5, 2011

I am a self-reliant part 2 updated!

Posted by aku bukan budak NERD | at 6:52 AM 0

Assalamualaikum..
well hello there! ahakz (ade gaya cm anuarHadi x) woot! Entri kali ni sy nak smbung balik entri lepas pasal "I am a self-reliant". Btw thanks kpd u all yg sudi bertandang di blog panda yg xseberapa ni i'm really appreciate it trimas!! =)


perkara yang sy suka lakukan secara bersendirian :


Study


emm sy mmg suka stdy secara bersendirian. Sesetengah org prefer stdy group kan sbb x ngantuk n leh bincang2 kan tp bg sy stdy alone lbh best kot sbb sy bleh concentrate dgn apa yg sy nak buat n topik yg sy nak stdy time tu. Kalo stdy ramai2 ni lbh mendorong sy berborak2 n main2 n kurang fokus. Lg 1, kalau stdy sndiran ni sy bleh stdy smbil dgr lagu kesukaan sy xkisah la nasyid ke bacaan quran ke dgr lagu ke tanpa mengganggu org lain. Siyes! sy xleh stdy dlm keadaan senyap sbb kalo x sy akn cepat ngantok ZZZZzzzzzZ hoho! Kalo cam kat umah stdy dpn tv je...Wahh best kot smbil tgk cite smbil stdy. Ms SPM dlu cmtu la..smpai adik tgur 'achik ko ni stdy ke tgh tv' ngee~ stdy la dikkkk..last2 adik sy pon trikut2 gak pesen(cara) sy nih..adehh..


Drive


Cuak! ok tu la yg sy rs kalo ade org duk sblh sy time sy drive..bwk kete pon cm xbernafas je la. Kalo drive sorg2 sy cm leh relax2 sket...adeh budget pro la kan bwk kete sorg2 haha. Kalo auto tu bleh la kalo manual tu ermmm xpe la sy jd penumpang je la k! ngee~ Nape ske bwk kete sorg? sbb kalo ade wat slh ke org xtau sgt.hehe leh cool2 je kan sbb xde org nmpak haha .....hmm ish2 (istgfar2) bukan ape sy ni jrg drive la..so agak cuak2 sket. Emm mayb oneday bila tahap keCuaKan tu da berkurang leh la angkut penumpang ramai2 n dapat drive dgn suka hatinya tanpa rasa takut n malu2 lg..insha-Allah.. =)


mcm2


Ape yg mcm2 tu. emm byk lagi la yg sy prefer buat sendirian. Cthnya g mane2 tempat or buat sesuatu perkara. Sesetengah org lebih ske ada org teman kan tp bg sy baik pegi sendiri je xperlu nak menyusahkan org even org yg teman kita tu tak rase pun kita menyusahkan dia. Ntah la sy sendiri pon xtahu nape sy lebih suka mcm tu. Mungkin sbb persekitaran hidup sy kot yg menyebabkan sy rase sy perlu n mesti berdikari dalam apa2 jua hal. Bukan ape..sampai bila kita nak harapkan orang utk bantu kita je kan sedangkan kita sendiri boleh buat. Yang penting mesti yakin kepada diri sendiri!! yeah!


Best kalo berdikari ni. Bleh bina keyakinan dalam diri, bersikap lebih kental n xcuak x gentar bila kita berdepan dengan sesuatu masalah. Anak manja?no no no xde istilah tu dlm kamus hdp sy. Bkn kurang kasih syg (terlebih ade la) tp bila kita dan menginjak ke alam dewasa kita perlu mengikis smua sikap tu. Jd matang dan boleh berdiri dengan kaki sendiri. Sbb banyak lagi benda/perkara yg kita akan hadapi di masa yg akan dtg. 
akhir kalam : Anda berdikari?anda cool!




ehem sy cool kan?haha (maaf..agak poyo di situ).


k dah la. thats all 4 ttoday..kang kalo entri panjang2 korang bosan plak nak bc.
ok jmpa d entri yg akan datang ye!
thanks sbb sudi luangkan masa membaca entri x seberapa pantas ni. 


adios!
wassalam =)


* sape nak jd mr independent sy plak..sila angkat tgn.ngee~    kita bako!

“What Are Words”

Posted by aku bukan budak NERD | at 12:49 AM 0



Anywhere you are, I am near


Anywhere you go, I’ll be there
Anytime you whisper my name, you’ll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don’t mean them
When you say them
What are words
If they’re only for good times
Then they don’t
When it’s love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we’re gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I’m meant to be where I am
And I’m gonna be
Standing right beside her tonight

And I’m gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don’t mean them
When you say them
What are words
If they’re only for good times
Then they don’t
When it’s love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we’re gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I’ll be there
And I’m gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I’m forever keeping my angel close

by Chris Medina

Friday, March 4, 2011

I am a self-reliant part 1

Posted by aku bukan budak NERD | at 7:40 AM 0

Assalamualaikum
Bertemu lagi!
Tajuk entri I am a self-reliant. yup! sy seorang yang berdikari. Saya tak suka bergantung kepada orang lain. Kenapa? becoz I am a self-reliant. Banyak perkara yang sy slalu n suka lakukan secara bersendirian :






Shopping


Frankly speaking sy mmg selesa shopping or window shopping sorg2. Tapi kadang2 sy ade gakla  keluar ngan member2 kan. Ada beberapa sebab knp sy lebih suka shopping bersendirian. Antaranya sebab sy nih kuat berjalan n ske berjalan2..Sebelum beli seuatu barang yg sy nak sy akan survey barang tu terlebih dahulu kat kedai2 yg terpilih..survey sampai lebam..haha. Kalo shopping kat mid vlly or Times Square ke kalo bleh sy akan jelajah setiap pelosok mall tu tau! jangan main2..heheeee..Nape? sbb sy akan pastikan sy betul2 berpuas hati dgn apa yg sy beli dr segi harga n kualiti barang tu supaya sy xkan menyesal nanti. Sbb tu la sy lebih suka shopping sorg2 sbb sy mst kesiankan sesiapa yg bershopping bersama sy sbb tkt dorg pnt or sakit kaki nnt..huhu. kalo la sy bershopping ngan sesiapa je (membe or family) sy rs kurang puas sbb xdpt memilih n usha byk tempat..huhu. Penah beberapa kali sy shopping seharian secara bersendirian kat KL..transport juz Putra LRT, Komuter n Star LRT je. Lokasi sekitar KL..times Square, lowyat, sungei wang, masjid india. sgt penat tp Best! tp kadang2 bila bersendirian tu kne la berhati2 n sentiasa menjaga keselamatan diri. emm Alhamdulillah so far xpnh la berlaku sesuatu yg xdiingini.. =) 


Balik kg


Kalo balik kg mmg aku selalu bersendirian. Mula2 rasa xbiase n janggal la gak kan sebab sorang2 je kan xde org teman tp bila dah lama2 tu dah jd terbiase n ok je kalo balik sorg2..Mase mula2 duk jauh dr family ni parents sy agak risau la gak balik sorang2. Masa blajar kat perak dlu pon kalo cuti n balik je mst abah or abg dtg jemput ngan kete. Start blajar kat kedah ni la sy mula belajar balik sendiri. Kalau xtahu xleh malu2 nak tanya. Cth naik bas ape..terminal mana kne naik n mcm2 lg. Byk benda yg sy dapat belajar bila bersendirian nih. Kne lebuh berani, xleh malu bertanya, yakin kepada diri, tawakkal, kne tahu jg diri sendri n brg2 peribadi n lain2. Sy slalunya balik kg ngan bas n kdg2 naik kretapi je. Utk smpai tu kne transit byk tempat. N sy slaluny balik KL dlu. Sbb xperlu amik byk bas xmcm kalobalik Kb. Cm penat kan?tp sy rs better la sbb sy leh brehat umah makcik sy dlu kat sne cuma lambat la nak smpai umh tu..pape pun xpe la aslkan xpenat n xperlu nak rushing sgt kan. emm xsabar nak balik umah!huuuuu ~_ ~






ok la... sy akan smbung lg di entri yg akan dtg
jumpa nnt ye
adios!
wassalam.. =)

Thursday, March 3, 2011

blogwalking~

Posted by aku bukan budak NERD | at 7:00 PM 0

Assalamualaikum..
Today nak ckp psl yesterday..boleh x???hehe ok2. Blogwalking?ape yg anda fhm pasal blogwalking? emm jln2 or jelajah or singgah ke blog org kan?emm ye la kot.hihi.. sy ni jrg blogwalking tp lately mkin rajin plak. Emm best gak blogwalking ni sbb dpt usha2 blog org lain smbil2 tu dapat bc entri n kalo cam best leh follow je terus. Di samping tu sbnrnya blog walking ni dpt menambahkan traffic blog kita gak dengan cara kita tinggalkan jejak kat chatbox or shoutmix or comment kat entri or follow je dorg. Dan sy pon akan melakukan perkara yg sme sekiranya de blogwalker yg singgah kat blog sy n leave their comment or followed blog nih. Kdg2 kne hati2 gak sbb adakalanya comment kat shoutmix or chahbox tu ada spam.

Apa yg bestnya blogwalking nih?
emm bg sy la kan blogwalking ni bkn juz sekadar kita usha blog org je. Kalo jumpa entri yg menarik leh bc n release tension gak kdg2..Dan ada bebrapa blog yg slalu sy lawati hasil drp terjahan yg sy buat kat blog2 dorg ni.. Kiranya cam addict la bc skali nak bc berkali2 n kdg2 dh jd cm stalker je..haha. Kdg2 ade gak membe yg tnya asl ko ske sgt blogwalking ni?jwpn aku simple je n cam biase la sbb "aku cool" haha.
Td sy br je usha sy blog nih..http://gengblogwalking.wawwi.com cool je. Khas utk blogwalker. Siap ada pertandingan lg n hadiahnya cm best blacberry derr!hehe tp malangnya pertandingan tu berlangsung tahun lepas daa..terlambat seyh. huhu

emm ok la nak smbg blogwalking. Jika anda mau sy terjah anda tinggalkan jejak anda yer spy sy sng menjejaki anda =)

adios!
salam

Wednesday, March 2, 2011

my temokkk! =)

Posted by aku bukan budak NERD | at 6:10 AM 0

muhd nyanyi lg nasyid. live! hehe

my cutest nephew ^__^

milkbottleemoticon


adik Muhammad Asyafi
umur 4thn
anak ke -2
dah skolah tadika dah kat Tadika Islam Al-Hana
sangat comel dan manja. kekadang nakal
temokkk! =)
pandai bergaya =)
ske tgk upin n ipin
syg adik!!

TV Baby emoticon

Tuesday, March 1, 2011

buntu

Posted by aku bukan budak NERD | at 3:21 AM 0

buntu
sukar difahami
sukar dimengerti
mengapa harus jadi begini?

Ya Allah berikan ku jalan
untuk ku harungi semua ini

aku buntu
bantulah diriku..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
~ diriku warnaku hidupku - Designed by Mzzmiraa - Layout by My Blog Make Over - Author mizzmira :) ~