Monday, April 11, 2011

Assalamualaikum ustazah! edisi : nak lagi!

Posted by aku bukan budak NERD | at 6:58 AM 0

Assalamualaikum..
ok kali nih berpeluang menaip entri di bolg..hoho.byk benda nak share nih tp xpe la..satu2 eh..byk edisi yg aku kua nanti..(poyo) emm pg td sy kne observe ngan lecturer n guru pembimbing. Dorg pg wat penilaian cara sy ngajar n pengndalian kelas. Td ngajar klas 5Pintar..pelajaran jawi tajuk ayat seruan. Rasa enjoy sgt ngajar dorg td..Sy usha lecturer n ustaz kat blakang pon cm sengih2 je tgk..emm kire ok la tuh..n lecturer n ustaz pon berpuas ati dgn pengajaran sy hari nih. persediaan yg aku buat pon ok la.xde la kelam kabut..sy dh buat perancanga awl..n sy mmg nak enjoy pon ms ngajar xnak stress2..
Murid2 pun best. Dorg aktif n enjoy je..siap nak mintak sambung lg..adeh..agak2 la sket wahai anak2 murid ku..sejam ngajar pon xpuas ke??adehh..
so after siap je ngajar..ade la sket perbincangan ngan lecturer n guru pembimbing..

lecturer : Em amirah..macam mana awk rasa?
sy : Alhamdulillah sy enjoy sgt ngajar hr nih. n apa yg sy rancang berjalan dgn lancar.(muke sengih2 dua kupang)
lecturer : agak2 apa yg awk patut dapat utk observe kali nih?
sy : emm sy rasa sy da buat habis baik jd ...(muke sengih..)ayat xabis...
lecturer: (sengih3 gak) ok jgn risau sy akan bg markah yg sepatutnya awk dpt. 
sy: erk ustaz, camne ngan pengajaan hr nih?ok x??
lecturer : sy tgk kamu ok..murid2 pon seronok. xla kaku cm robot masa mula2 sy dtg observe dlu. dan apa yg sy nak tgk awk buat, awk dah berjaya laksanakan. tahniah la. n selamat maju jaya. jumpa di praktikum fasa 2 yg akan dtg. 

 xterkata...sengih je la...dlm hati ckp..adeh...time aku ngajar darjah 3 mggu lepas cam robot ke??hoho. eh ustz nak jd lecturer pembimbing aku lg ke nnt?heee best2 =)

hoho..dpt komen yg baik..alhamdulillah..terasa bersemangat la sket =)
tp honestly..sy tak harapkan ape2 pun cukup la sekadar murid2 faham dgn apa yg sy nak sampaikan dlm pengajaran sy. sy xmintak untuk dapat rentasan or cemerlang pon..kalau dpt dikira rezeki kalau xdapat pon xpe. Saya ikhlas dgn apa yg saya buat. yg sy mahu ........kaf ba ra kaf ta nun..keberkatannnn =)

masa relief kelas 5Pintar td..ada sorg anak murid sy dtg jumpa ngan sy..sembang2 ngan sy..nak tau ape yg disembangkan???ok tggu di edisi yg akan dtg..

adios!
^____^

wassalam =)

Saturday, April 9, 2011

H.A.P.P.Y

Posted by aku bukan budak NERD | at 1:51 AM 0

hepi
hepi
hepi
ok dah itu shj entri sy pd kali ini..
sekian.. wassalam =)

Friday, April 8, 2011

=)

Posted by aku bukan budak NERD | at 8:04 PM 0

assalamualaikum
slmt pg semua
harap2 hujung mggu ni dpt mengembalikan kecerianku..hoho
nak settlekan mane2 yg patut..
nak enjoy dalam hidup
btw..thanks 4 "F". best ar game tu..damn cute~haha
ptg nih nak g bersiar2 lg..woohoo!
^____^

puisi - siapa yang tak pernah menangis:::

Posted by aku bukan budak NERD | at 8:11 AM 0

Posted by aku bukan budak NERD | at 7:52 AM 0

...

Posted by aku bukan budak NERD | at 7:29 AM 0

Hari ni down sangat..
xtau la nape..
hari ni sakit sangat
xtau la nape..
hari ni sunyi sangat
xtau la nape..

tension..
ptg td g release tension
bwk moto laju2..
sesat plak tuh..haha
tp xpe..sesat kat keliling sawah padi..ijau je..
sejuk mata memandang..
rawatan hati..
zikir xhenti..

ye..
sy ngaku sy lemah
bajet cool tp dlm rapuh
xpe lah..ade sape kisah?haha

amirah
bgn la.
nape nih!!!
nape sedih nih!!
nape nangis nih!!

amirah..
kuatla!!
plzz la!!
awk cool kan??


hmm
esk nak g tgk sawah lagi la..
nak lepas semua..
nak tebas semua semak
nak hepi balik..
 yeah! sy boleh!

bila hati berbicara~

Posted by aku bukan budak NERD | at 7:22 AM 0

Bila hati berbicara
meluahkan rasa di jiwa..

byk yg hendak diluah
tp tiada sapa yg endah

sendiri
berdiri sendiri
rebah
bangun sendiri
peduli?
tiada sapa yg peduli

aku tetap aku

minda berputar ligat
celaru tiada bertempat

........................


ku ingin bangun
ku ingin bebas
ku ingin lepas..

 bangun!
bertahanlah wahai hati
sabar!
bersabarlah wahai hati
kerna bahagia sedang menanti


aku kembali~ edisi : Assalamualaikum Ustazah!

Posted by aku bukan budak NERD | at 6:42 AM 0

lama menyepi..
hidup bagai tiada seri..
mencari pelangi
mewarnai hati
yang sunyi sepi..

ok dah..merepek je aku nih..

emm sori sbb dah lme x post entri br kat blog picisan nih..
bkn ape..aku agak sibuk ngan praktikum fasa 1 ni..emm dah hampir sebulan dh aku berpraktikum di SK Bukit Tinggi, Kepala Batas.. 

singkat..
masa pantas berlalu pergi
meninggalkan aku sendiri..

minggu ni.
minggu terakhir aku berpraktikum kat skolah SKBT..
rasa cepat sgt masa berlalu..
rasa xpuas mengajar di situ..
jiwa dah mula serasi dgn suasana kat skolah tu..
anak2 murid dah mula rapat dgn aku..
ustazah wan..gelaran aku di situ.. hehe =)

praktikum..
kne buat Rancangan Pengajaran Harian, Rancangan Pengajaran Semester, Portfolio..Alat Bantu Mengajar..
semua itu lah yg aku duk hadap sepanjang sebulan nih..
masa 24 jam tu rs cam xckup je..
rasa cm nak tambah jd 42 jam je..huhu..
1st time praktikum mmg camni..
agak kelam kabut la sket..
ye la.. budak br nak blajar merangkak..
nama pun guru pelatih kan..(lebih tepat guru peletih) agagaga..
tp xpe.. aku seronok dgn smua tu..
stress mmg la ade..tp smpai bila nak layan rasa stress tu kan..
so lebih baik enjoy je bila buat keje n mengajar..

paling best!
lyn kerenah anak2 murid yg mcm2 ragam..
nakal, degil, manja n mcm2 lg..
smua tu penghibur aku..
pengalaman yg xakan aku lupakan..
sampai bila2.. ustazah syg kamu smua..heehe 
nnt di lain entri aku akan coretkan beberapa kisah sepanjang sbln aku berpraktikum di SKBT..
insha-Allah..jika ada kelapangan la ye..heeee =D
banyak benda nak cite neh..tp cam nak kne stop dah nih..
nak sambung siapkan ABM utk observe Isnin nih..mggu depan lecturer n guru pembimbing nak tgk aku ngajar! hoho..cuak3!
pray for me kayh!
=)

adios!!!
salam =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
~ diriku warnaku hidupku - Designed by Mzzmiraa - Layout by My Blog Make Over - Author mizzmira :) ~