Saturday, March 5, 2011

I am a self-reliant part 2 updated!

Posted by aku bukan budak NERD | at 6:52 AM

Assalamualaikum..
well hello there! ahakz (ade gaya cm anuarHadi x) woot! Entri kali ni sy nak smbung balik entri lepas pasal "I am a self-reliant". Btw thanks kpd u all yg sudi bertandang di blog panda yg xseberapa ni i'm really appreciate it trimas!! =)


perkara yang sy suka lakukan secara bersendirian :


Study


emm sy mmg suka stdy secara bersendirian. Sesetengah org prefer stdy group kan sbb x ngantuk n leh bincang2 kan tp bg sy stdy alone lbh best kot sbb sy bleh concentrate dgn apa yg sy nak buat n topik yg sy nak stdy time tu. Kalo stdy ramai2 ni lbh mendorong sy berborak2 n main2 n kurang fokus. Lg 1, kalau stdy sndiran ni sy bleh stdy smbil dgr lagu kesukaan sy xkisah la nasyid ke bacaan quran ke dgr lagu ke tanpa mengganggu org lain. Siyes! sy xleh stdy dlm keadaan senyap sbb kalo x sy akn cepat ngantok ZZZZzzzzzZ hoho! Kalo cam kat umah stdy dpn tv je...Wahh best kot smbil tgk cite smbil stdy. Ms SPM dlu cmtu la..smpai adik tgur 'achik ko ni stdy ke tgh tv' ngee~ stdy la dikkkk..last2 adik sy pon trikut2 gak pesen(cara) sy nih..adehh..


Drive


Cuak! ok tu la yg sy rs kalo ade org duk sblh sy time sy drive..bwk kete pon cm xbernafas je la. Kalo drive sorg2 sy cm leh relax2 sket...adeh budget pro la kan bwk kete sorg2 haha. Kalo auto tu bleh la kalo manual tu ermmm xpe la sy jd penumpang je la k! ngee~ Nape ske bwk kete sorg? sbb kalo ade wat slh ke org xtau sgt.hehe leh cool2 je kan sbb xde org nmpak haha .....hmm ish2 (istgfar2) bukan ape sy ni jrg drive la..so agak cuak2 sket. Emm mayb oneday bila tahap keCuaKan tu da berkurang leh la angkut penumpang ramai2 n dapat drive dgn suka hatinya tanpa rasa takut n malu2 lg..insha-Allah.. =)


mcm2


Ape yg mcm2 tu. emm byk lagi la yg sy prefer buat sendirian. Cthnya g mane2 tempat or buat sesuatu perkara. Sesetengah org lebih ske ada org teman kan tp bg sy baik pegi sendiri je xperlu nak menyusahkan org even org yg teman kita tu tak rase pun kita menyusahkan dia. Ntah la sy sendiri pon xtahu nape sy lebih suka mcm tu. Mungkin sbb persekitaran hidup sy kot yg menyebabkan sy rase sy perlu n mesti berdikari dalam apa2 jua hal. Bukan ape..sampai bila kita nak harapkan orang utk bantu kita je kan sedangkan kita sendiri boleh buat. Yang penting mesti yakin kepada diri sendiri!! yeah!


Best kalo berdikari ni. Bleh bina keyakinan dalam diri, bersikap lebih kental n xcuak x gentar bila kita berdepan dengan sesuatu masalah. Anak manja?no no no xde istilah tu dlm kamus hdp sy. Bkn kurang kasih syg (terlebih ade la) tp bila kita dan menginjak ke alam dewasa kita perlu mengikis smua sikap tu. Jd matang dan boleh berdiri dengan kaki sendiri. Sbb banyak lagi benda/perkara yg kita akan hadapi di masa yg akan dtg. 
akhir kalam : Anda berdikari?anda cool!




ehem sy cool kan?haha (maaf..agak poyo di situ).


k dah la. thats all 4 ttoday..kang kalo entri panjang2 korang bosan plak nak bc.
ok jmpa d entri yg akan datang ye!
thanks sbb sudi luangkan masa membaca entri x seberapa pantas ni. 


adios!
wassalam =)


* sape nak jd mr independent sy plak..sila angkat tgn.ngee~    kita bako!

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
~ diriku warnaku hidupku - Designed by Mzzmiraa - Layout by My Blog Make Over - Author mizzmira :) ~