Friday, March 4, 2011

I am a self-reliant part 1

Posted by aku bukan budak NERD | at 7:40 AM

Assalamualaikum
Bertemu lagi!
Tajuk entri I am a self-reliant. yup! sy seorang yang berdikari. Saya tak suka bergantung kepada orang lain. Kenapa? becoz I am a self-reliant. Banyak perkara yang sy slalu n suka lakukan secara bersendirian :






Shopping


Frankly speaking sy mmg selesa shopping or window shopping sorg2. Tapi kadang2 sy ade gakla  keluar ngan member2 kan. Ada beberapa sebab knp sy lebih suka shopping bersendirian. Antaranya sebab sy nih kuat berjalan n ske berjalan2..Sebelum beli seuatu barang yg sy nak sy akan survey barang tu terlebih dahulu kat kedai2 yg terpilih..survey sampai lebam..haha. Kalo shopping kat mid vlly or Times Square ke kalo bleh sy akan jelajah setiap pelosok mall tu tau! jangan main2..heheeee..Nape? sbb sy akan pastikan sy betul2 berpuas hati dgn apa yg sy beli dr segi harga n kualiti barang tu supaya sy xkan menyesal nanti. Sbb tu la sy lebih suka shopping sorg2 sbb sy mst kesiankan sesiapa yg bershopping bersama sy sbb tkt dorg pnt or sakit kaki nnt..huhu. kalo la sy bershopping ngan sesiapa je (membe or family) sy rs kurang puas sbb xdpt memilih n usha byk tempat..huhu. Penah beberapa kali sy shopping seharian secara bersendirian kat KL..transport juz Putra LRT, Komuter n Star LRT je. Lokasi sekitar KL..times Square, lowyat, sungei wang, masjid india. sgt penat tp Best! tp kadang2 bila bersendirian tu kne la berhati2 n sentiasa menjaga keselamatan diri. emm Alhamdulillah so far xpnh la berlaku sesuatu yg xdiingini.. =) 


Balik kg


Kalo balik kg mmg aku selalu bersendirian. Mula2 rasa xbiase n janggal la gak kan sebab sorang2 je kan xde org teman tp bila dah lama2 tu dah jd terbiase n ok je kalo balik sorg2..Mase mula2 duk jauh dr family ni parents sy agak risau la gak balik sorang2. Masa blajar kat perak dlu pon kalo cuti n balik je mst abah or abg dtg jemput ngan kete. Start blajar kat kedah ni la sy mula belajar balik sendiri. Kalau xtahu xleh malu2 nak tanya. Cth naik bas ape..terminal mana kne naik n mcm2 lg. Byk benda yg sy dapat belajar bila bersendirian nih. Kne lebuh berani, xleh malu bertanya, yakin kepada diri, tawakkal, kne tahu jg diri sendri n brg2 peribadi n lain2. Sy slalunya balik kg ngan bas n kdg2 naik kretapi je. Utk smpai tu kne transit byk tempat. N sy slaluny balik KL dlu. Sbb xperlu amik byk bas xmcm kalobalik Kb. Cm penat kan?tp sy rs better la sbb sy leh brehat umah makcik sy dlu kat sne cuma lambat la nak smpai umh tu..pape pun xpe la aslkan xpenat n xperlu nak rushing sgt kan. emm xsabar nak balik umah!huuuuu ~_ ~






ok la... sy akan smbung lg di entri yg akan dtg
jumpa nnt ye
adios!
wassalam.. =)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
~ diriku warnaku hidupku - Designed by Mzzmiraa - Layout by My Blog Make Over - Author mizzmira :) ~