Friday, April 8, 2011

aku kembali~ edisi : Assalamualaikum Ustazah!

Posted by aku bukan budak NERD | at 6:42 AM

lama menyepi..
hidup bagai tiada seri..
mencari pelangi
mewarnai hati
yang sunyi sepi..

ok dah..merepek je aku nih..

emm sori sbb dah lme x post entri br kat blog picisan nih..
bkn ape..aku agak sibuk ngan praktikum fasa 1 ni..emm dah hampir sebulan dh aku berpraktikum di SK Bukit Tinggi, Kepala Batas.. 

singkat..
masa pantas berlalu pergi
meninggalkan aku sendiri..

minggu ni.
minggu terakhir aku berpraktikum kat skolah SKBT..
rasa cepat sgt masa berlalu..
rasa xpuas mengajar di situ..
jiwa dah mula serasi dgn suasana kat skolah tu..
anak2 murid dah mula rapat dgn aku..
ustazah wan..gelaran aku di situ.. hehe =)

praktikum..
kne buat Rancangan Pengajaran Harian, Rancangan Pengajaran Semester, Portfolio..Alat Bantu Mengajar..
semua itu lah yg aku duk hadap sepanjang sebulan nih..
masa 24 jam tu rs cam xckup je..
rasa cm nak tambah jd 42 jam je..huhu..
1st time praktikum mmg camni..
agak kelam kabut la sket..
ye la.. budak br nak blajar merangkak..
nama pun guru pelatih kan..(lebih tepat guru peletih) agagaga..
tp xpe.. aku seronok dgn smua tu..
stress mmg la ade..tp smpai bila nak layan rasa stress tu kan..
so lebih baik enjoy je bila buat keje n mengajar..

paling best!
lyn kerenah anak2 murid yg mcm2 ragam..
nakal, degil, manja n mcm2 lg..
smua tu penghibur aku..
pengalaman yg xakan aku lupakan..
sampai bila2.. ustazah syg kamu smua..heehe 
nnt di lain entri aku akan coretkan beberapa kisah sepanjang sbln aku berpraktikum di SKBT..
insha-Allah..jika ada kelapangan la ye..heeee =D
banyak benda nak cite neh..tp cam nak kne stop dah nih..
nak sambung siapkan ABM utk observe Isnin nih..mggu depan lecturer n guru pembimbing nak tgk aku ngajar! hoho..cuak3!
pray for me kayh!
=)

adios!!!
salam =)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
~ diriku warnaku hidupku - Designed by Mzzmiraa - Layout by My Blog Make Over - Author mizzmira :) ~